E martë, 22 Qershor, 2021
35.5 C
Tirana

Skandal! Mafia shqiptare ndihmon muxhehedinët të rekrutojnë fëmijët tanë, frikësohet BE-ja

Në Shqipëri ekziston një kërcënim i heshtur për të gjithë Evropën prej një grupi të përbërë nga tre mijë muxhahedinësh (MEK) që strehohen në një kamp në vendin tonë. Në një artikull të publikuar në Huffingtonpost thuhet se ekziston rreziku që MEK të bashkëpunojë me Mafian Shqiptare, madje janë përpjekur të rekrutojnë fëmijë shqiptarë për qëllimet e tyre. Për këtë arsye shteti shqiptar i ka zhvendosur në një kamp të dytë të quajtur ‘Ashraf Three’.

Në shkrim thuhet se kur ekspertja kundër terrorizmit Anne Khodabandeh vizitoi Tiranën më 5-7 nëntor për të hetuar gjendjen e vështirë të ish-anëtarëve, në disa intervista që ajo i dha në media, u tërhoqën nga transmetimi për shkak të kërcënimit të MEK dhe të mafias shqiptare, kur ajo zbuloi se MEK po rekruton në mënyrë aktive të rinjtë shqiptarë për t’u bashkuar kauzës së tyre.

Sipas autorit të shkrimit, qëllimi për ardhjen e mijëra muxhahedinëve nga Iraku në Shqipëri ishte programi për de-radikalizimin e tyre, por që nuk ndodhi kurrë.

Artikulli ka për autor drejtorin e Konsulentëve për Strategjinë e Lindjes së Mesme, Massoud Khodabandeh, i cili njëkohësisht shpreh shqetësimin për një formë të re skllavërie, atë politike por edhe rrezikun e një Xhihadi të Dytë që paraqet kulti i muxhahedinëve me lideren e tyre Maryam Rajavi, siç i quan autori i shkrimit.

Sipas tij, muxhahedinët në vendin tonë janë skllevër politikë, të indoktrinuar dhe në izolim të plotë. E nëse tentojnë të braktisin grupin, ata poshtërohen, dhunohen madje edhe mund të vriten.

Ndërkohë që Amerika bën një sy qorr ndaj skllavërisë politike, Bashkimi Evropian merr një pikëpamje shumë të ndryshme. Jo vetëm që përpjekjet e Shqipërisë për të hyrë në BE janë penguar tërësisht nga aktivitetet e MEK-ut atje, përafrimi i grupit me mafien shqiptare dhe kërcënimi i një valë të re të skllevërve politikë nënkupton që Shqipëria tani konsiderohet si një kërcënim për sigurinë në kufirin e Evropës sesa një vend partner potencial.

Artikulli ka për autor drejtorin e Konsulentëve për Strategjinë e Lindjes së Mesme, Massoud Khodabandeh, i cili njëkohësisht shpreh shqetësimin për një formë të re skllavërie, atë politike por edhe rrezikun e një Xhihadi të Dytë që paraqet kulti i muxhahedinëve me lideren e tyre Maryam Rajavi, siç i quan autori i shkrimit.

Shkrimi i plotë në Huffingtonpost

Një raport i Britanisë së Madhe mbi skllavërinë moderne identifikon manifestimet e saj të ndryshme; shfrytëzimin seksual, shfrytëzimin e punës dhe robërinë shtëpiake; duke përfunduar se rritja e ndërgjegjësimit rezulton në një rritje të zbulimit të rasteve dhe raportimeve. Trafikimi u cili i ka rrënjët te skllavëria moderne, është qartësisht një fenomen mbarëbotëror, pa u kufizuar në perëndim apo në ndonjë vend të veçantë.

Skllavëria Moderne është zakonisht një fenomen i fshehur, ai vazhdon prapa dyerve të mbyllura dhe mund të jetë e vështirë për t’u zbuluar. Viktimat shpesh janë individë të izoluar, shërbëtorët e shtëpive ose fermerët e kanabisit, të mbyllur prapa dyerve të mbyllura. Askush nuk e di për ekzistencën e tyre, sepse ata janë trafikuar ilegalisht. Edhe ata që mbahen më hapur në shtëpi publike për shfrytëzim seksual, nuk janë në gjendje të shpëtojnë nga frika e hakmarrjes kundër vetes dhe familjeve të tyre në shtëpi.

Por ekziston një formë skllavërie e fshehur në sytë e popullit të thjeshtë, skllavëria politike. Kjo nuk është e vështirë për t’u zbuluar, sepse llojet e grupeve që praktikojnë atë në mënyrë aktive kërkojnë publicitet dhe ndikim mbi politikat mbarëbotërore. Organizata e mërguar iraniane Mojahedin Khalq (MEK aka MKO, NCRI, kulti Rajavi) është një grup i tillë. Ajo e përshkruan veten si një organizatë politike demokratike, opozita kryesore ndaj Republikës Islamike të Iranit. Por jeta e anëtarëve flet për një histori shumë të ndryshme.

Një vit më parë, pjesa e fundit e rreth tre mijë anëtarëve të MEK u dëbuan më në fund nga Iraku ku ata kishin vepruar nën patronazhin e Sadam Huseinit. Amerika pagoi miliona dollarë për OKB-në dhe qeverinë shqiptare për të vendosur që grupi të vendoset në Shqipëri. Një pjesë e marrëveshjes ishte krijimi i një programi de-radikalizimi për kthimin e anëtarëve në jetën normale. Kjo nuk ndodhi.

Në vend të kësaj, grupi mbylli radhët dhe gjatë vitit të kaluar, disa politikanë të nivelit të lartë dhe ish zyrtarë vizituan Shqipërinë për të thënë lëvdata mbi MEK dhe për qëndrimin e këtij grupi anti-Iran. John Bolton, Senatori John McCain, ndër të tjera kanë promovuar pa masë grupin duke takuar udhëheqësin e tij Maryam Rajavi në Shqipëri.

Një shqetësim më i madh ishte se gjatë kësaj periudhe të njëjtë familjet e këtyre anëtarëve të MEK-ut u ankuan në UNHCR dhe te qeveria shqiptare për trajtimin e të afërmve të tyre. Ata thanë se shumë, ndoshta shumica e anëtarëve të MEK duan të largohen nga grupi, por nuk kanë asgjë, pa para, pa vend për të shkuar, pa status të njohur zyrtarisht dhe pa aftësi gjuhësore, për t’i ndihmuar ata ta bëjnë këtë. Ata në mënyrë efektive po mbahen në një gjendje skllavërie moderne.

Një raport nga një avokat shqiptar (duke vepruar për anëtarët e MEK-ut i cili arriti të ndahej nga grupi) pas takimit me anëtarët e UNHCR-së në Tiranë zbulon se nën një marrëveshje sekrete të arritur mes amerikanëve, qeverisë shqiptare dhe udhëheqësit të MEK-ut, UNHCR do të mbikëqyrte transferimin e rreth 3,000 anëtarëve të MEK nga Iraku për në Shqipëri jo si refugjatë, por në një ‘bazë humanitare’. Me fjalë të tjera, ata nuk kanë status zyrtar në vend.

Sipas kësaj marrëveshjeje, të gjitha shpenzimet për anëtarët e MEK-ut duhet të përcaktohen nga vetë MEK-u. Kjo do të thotë se anëtarët janë krejtësisht të varur nga udhëheqja e MEK-ut për jetesën e tyre. Ata që kanë shprehur dëshirën e tyre për t’u ndarë nga grupi, për çfarëdo arsye, duhet të vazhdojnë t’i binden rregullave dhe kufizimeve të MEK-ut, ata duhet të pranojnë kushtet e vendosura nga MEK në mënyrë që t’u jepet strehim dhe ushqim.

Si të tilla, ata janë të detyruar të paguajnë shërbimin në një sistem besimi ku ata nuk besojnë. Ata janë të detyruar të japin besnikëri ndaj një entiteti terrorist pseudo-politik. Në këto kushte, ata janë skllevër politikë moderne, të bllokuar në një pamje të qartë në rrethin e frikës, shtrëngimit dhe izolimit.

Tregimet e atyre që bëjnë arratisje janë tronditëse. (Shih videot më poshtë.) Në MEK, çdo fjalë e mospajtimit dënohet. Si? Nga poshtërimi publik, rrahjet, izolimi vetjak dhe përfundimisht vdekja. Më shumë prekës, rebelimi i familjes tuaj ndaj MEK është një mëkat i dënueshëm kundër udhëheqësit. Përkushtimi juaj duhet të përqendrohet vetëm në Maryam Rajavi me përjashtim të të gjithë të tjerëve. Kjo është një shtesë shqetësuese për mënyrat dhe arsyet që individët janë të skllavëruar. Njihet si abuzimi kultik për shkak të përfshirjes së një sistemi besimi. MEK janë këmbësorë politikë, mendjet e të cilëve janë rrëmbyer për një shkak që shumica e tyre nuk besojnë më. Veprim urgjent nevojitet për t’i shpëtuar ata. Por aktualisht nuk ka shumë shpresë për këtë. Madje zëvendës koordinatorja e antitrafikut në Shqipëri, Dr.Elona Gjebrea, i cili është gjithashtu zëvendësministre e Brendshëm, ka shkuar në Gjykatë për rastin e drejtueses MEK, Maryam Rajavi.

Kur ekspertja kundër terrorizmit Anne Khodabandeh vizitoi Tiranën më 5-7 nëntor për të hetuar gjendjen e vështirë të ish-anëtarëve, në disa intervista që ajo i dha në media, u tërhoqën nga transmetimi për shkak të kërcënimit të MEK dhe të mafias shqiptare, kur ajo zbuloi se MEK po rekruton në mënyrë aktive të rinjtë shqiptarë për t’u bashkuar kauzës së tyre.

Por tani po ndodh një kthesë më e keqe e ngjarjeve. MEK po kalon 2,500 anëtarë në një kamp të largët në veri të Shqipërisë, larg nga çdo komunitet lokal. Ky akt i dëshpëruar shërben për disa qëllime. Njëra është rikrijimi i izolimit që ky kult ka gëzuar në Irak, ku detyrimi dhe pastrimi i trurit ishin një dukuri e përditshme, kampi i ri quhet ‘Ashraf Tre’. Një arsye tjetër është parandalimi i familjeve nga arritja e të afërmve të tyre dhe parandalimi i ikjes së anëtarëve. Tjetra është që të zbrazin ndërtesat e vjetra universitare në Tiranë për të bërë rrugë për një raund të ri të skllevërve politikë për të marrë vendbanimin. Këtë herë, familjet e luftëtarëve të Daeshit që kanë ikur nga Iraku dhe Siria thuhet se janë gati të lëvizin në Shqipëri për ‘arsye humanitare’.

Ndërkohë që Amerika bën një sy qorr ndaj skllavërisë politike, Bashkimi Evropian merr një pikëpamje shumë të ndryshme. Jo vetëm që përpjekjet e Shqipërisë për të hyrë në BE janë penguar tërësisht nga aktivitetet e MEK-ut atje, përafrimi i grupit me mafien shqiptare dhe kërcënimi i një valë të re të skllevërve politikë nënkupton që Shqipëria tani konsiderohet si një kërcënim për sigurinë në kufirin e Evropës sesa një vend partner potencial. TIRANA TODAY

- Reklama -

Më shumë nga kategoria
Të fundit

Vodhi 5,5 milionë lekë, SHÇBA pezullon nga detyra nënkomisarin e policisë

Shërbimi për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat (SHÇBA), ka pezulluar një punonjës policie, pasi është i dyshuar për vjedhje, duke shpërdoruar detyrën. Sipas hetimeve disa...

Lajmet e fundit nga futbolli italian, Inter, Milan, Juventus…

Lajmet e fundit nga futbolli italian: Inter: Hakan Calhanoglu, pas ekzaminimeve mjekësore dhe pas një pushimi të shkurtër për drekë, arriti në selinë e...

Itali/ Krijohet molekula që kuron sëmundjen e Parkinsonit

Një molekulë që shkon direkt në tru për të shuar simptomat e sëmundjes Parkinson. Kjo  është ajo që studiuesit e Universitetit Shtetëror të Milanos...

Kinematografi/ Nëse po kërkoni aksion në ekran, Tirana Today sjell rekomandimin

Titulli: “Wrath of Man” Zhanri: Aksion, Thriller, Krim Viti: 7 maj 2021 Kohëzgjatja: 1 orë e 59 minuta Regjia: Guy Ritchie Aktorët: Jason Statham, Holt McCallany, Josh Hartnett Një nga...

Covid-19/ Brataj: Parashikohet një valë e re në vjeshtë

Kreu i Urgjencës Kombëtare, Skënder Brataj deklaroi se ka një parashikim, për një valë tjetër të Covid-19, gjatë stinës së vjeshtës. Deklarata e Brataj...