Ekonomi

Shqiptarët privatizojnë shtëpitë e helenëve, po lëvizin tregun e pasurive të paluajtshme në Greqi

               Publikuar në : 20:45 - 10/09/18 lm

Tregu i pasurive të paluajtshme në Greqi është “më i qetë”, sipas sondazhit grek të Shoqatës së Konsulentëve të Pasurive të Patundshme (PSP), e cila u prezantua sot në Selanik.

Shqiptarët janë të parët në mesin e të huajve në Greqi që zgjedhin të investojnë në tregun  e pasurive të paluajtshme.

Bazuar në anketën, grekët përbëjnë 74.2% të blerësve në shtëpive, por ndër të huajt që blejnë pasuri të patundshme në të gjithë Greqinë janë shqiptarët me 7% të totalit të transaksioneve, duke përfshirë ato të bëra nga grekët, pasuar nga bullgarët me 6.3%.

Emigrantët kanë blerë pasuri të paluajtshme me një çmim mesatar prej 90,000 eurosh. Gjendja e keqe e pronës nuk ishte pengesë për blerjen, pasi çmimi ishte i mirë.

Gjermanët dhe Zvicra blejnë cottages, shtëpi izraelite për shfrytëzim, ndërsa kinezët përdorin programin e vizave të Artë dhe kanë blerë një ose më shumë prona me vlerë 250,000 euro.

Sa i përket pronës së bankave, përveç grekëve, ata i blejnë shqiptarët, bullgarët dhe gjermanët.

Në lidhje me profilin e blerësit, 75% ishin në moshën 30-55 vjeç dhe 21.1% të moshës mbi 55 vjeç dhe 80.8% të martuar.

BURIMI: epiruspost.gr

PËRSHTATI: TIRANA TODAY

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT