Lugina e Preshevës

Liderët serbë: Bujanoc do bashkohet me Preshevën, lind “Shqipëria e Madhe”

               Publikuar në : 15:33 - 05/05/18 user

Kreu i Partisë Demokratike të Serbisë, Milosh Jovanoviç, tha në Bujanoc se asnjë shkëmbim territori nuk konsiderohet si një zgjidhje për çështjen e Kosovës.

Ai ishte përpapa qytetarëve, në jug të Serbisë qendrore,  ku paralajmëroi se dorëzimi i Kosovës, bën që ajo të bashkohet me OKB dhe do të pritet një shpërbërje e mëtejshme e Serbisë.

“Nëse vazhdon kështu  Bujanoci do të bashkohet me Preshevën. Por jo këtu, jo për t’u kujdesur, pas Vranjës. Sigurisht, e ndjekur për pyetjet e hapura të Rashkës, Republikës Serbe dhe madje edhe e ashtuquajtura çështje e Vojvodina,”- tha udhëheqësi DSS.

Ai ka thënë se qytetarët e Serbisë, në qoftë se qeveria bie dakord për ndarjen e Kosovës, në vend se të merren me çështje rendit të shtetit dhe ekonomisë një ditë sërish duhet të merren me temën e Kosovës.

“Konflikti i ngrirë do të thotë se, falë Zotit, nuk ka luftë, por gjithashtu se nuk ka zgjidhje përfundimtare politike tani,” tha Jovanoviç.

Kryetari i Këshillit Politik të DSS Milos Kovaçiç gjithashtu tha se shkëmbimi i territorit nuk mund të jetë zgjidhje, duke deklaruar Kisha Ortodokse Serbe nuk do ta pranonte kurrë dorëzimin e Kosovës.

“Ankesa për mbrojtjen e Kosovës u nënshkrua nga 14 akademikë Sanu, 12 Peshkopët e Kishës Ortodokse Serbe, 400 profesorë dhe PhD, por mediat nuk kanë raportuar,” tha Koviç.

Anëtar i Këshillit Politik të DSS Çasllav Koprivica u tha qytetarëve të Bujanocit se nëse qeveria pranon shkëputjen e Kosovës,  atëherë së shpejti do të krijohet “Shqipëria e Madhe”. TIRANA TODAY

Kthehu