Lugina e Preshevës

42 tekste shkollore në gjuhën shqipe për fëmijët në Preshevë, irritohet Serbia

               Publikuar në : 15:47 - 03/03/18 lm

Kryetari i komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi ka shpjeguar hapat që ka ndërmarrë për tekstet shkollore të gjuhës shqipe në shkollat ku mësojnë shqiptarë në Luginë të Preshevës.

Në vitin 2016 kemi arritur marrëveshje që në atë kohë kemi inkorporuar edhe Këshillin Kombëtar Shqiptar dhe të gjejmë një zgjidhje lidhur me marrëveshjen që është bërë me ministrinë e arsimit të Serbisë”, tha mes tjerash Arifi.

Ai u shpreh se marrëveshjet gjithnjë nuk janë respektuar nga ana e verbët politik të PVD-së dhe PDSH-së brenda KKSH-së.

“Tani hasim që për vitin shkollorë 2018/2019 nxënësit tonë do t’i kenë 42 tekste shkollore”, ka theksuar Shqiprim Arifi.

Këshilli Kombëtar Shqiptar në akordim me ambasadën e Shqipërisë dhe zyrën ndërlidhëse të Kosovës në Beograd ka dërguar tekstet mësimore për përkthim në Entin për tekste mësimore në Serbi mirë nuk janë pranuar, shkruan Titulli.com.

Deri më tani për nxënësit e shkollave fillore  janë siguruar 54 tekste në gjuhën shqipe ndërsa për mungojnë të gjitha tekstet në shkollat e mesme , përveç atyre të gjuhës serbe dhe gjuhëve të huaja.

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT